At sige farvel til sin ven

Jeg har levet så længe med angst, og i den angst har jeg de sidste 14 år haft en ven, som altid har været der for mig, også når jeg har skubbet alle væk. Min ven havde fire ben og en hale. Min ven hed Astro. Jeg kan slet ikke tælle det antal gange, hvor jeg har siddet helt over i hjørnet af soveværelset med nedrullet gardiner og grædt i panik, så jeg troede, jeg skulle gå i stykker.

Jeg var så bange og følte mig så forkert. Jeg synes ikke, at jeg havde ret til at være her på jorden, og jeg havde på ingen måde ret til at række ud efter nogen. Der kunne min følelse af uduelighed og ensomhed vokse. Men noget gjorde det lidt lettere. Det gjorde min ven Astro. Han lagde sig ved siden af mig, og nogle gange blidt skubbet til mig, som om han ville prøve at få mig ud af mit stadie af panik. Han trøstede mig. Han gav mig ro, og han gav mig følelsen af ikke at være helt alene.

Han blev 14 år. I sidste uge kunne han ikke mere, og jeg måtte tage en af de sværeste beslutninger, jeg nogensinde har taget. Det var tid til, at han skulle have fred. Jeg har lært, at jeg for alt i verden ikke må vise nogen, når jeg er ked af det. Jeg græder kun, når jeg er alene, men da jeg var på dyrehospitalet i sidste uge, og skulle sige farvel til min bedste ven, så græd jeg som pisket. Jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde før har grædt så uhæmmet, mens der har været andre mennesker. Jeg var så ulykkelig. Jeg er slet ikke i tvivl om, at min beslutning var rigtig. Jeg kunne i bedste fald have holdt ham i live nogle uger, som ville have været fyldt med smerte. Det kunne jeg ikke byde ham. Men hvor var det svært. Hvor er det svært!

For nogle mennesker, er en hund måske “bare” en hund. For mig var han mit trofaste følgeskab og betingelsesløse ven. Den bedste af slagsen. Jeg er så taknemlig for at have haft ham i mit liv.

Jeg savner ham så meget. Han har givet mig så meget. Jeg kan kun håbe på, at det jeg har givet ham var et godt liv.

Farvel min kærer ven

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.