Et menneske skal skabes ikke findes

Jeg elsker gode citater. I dag kom jeg igen til at tænke på dette her: Life isn’t about finding yourself, life is about creating yourself”. For mig ligger der noget smukt og noget meget vigtigt i, at det ikke er et spørgsmål om at finde noget, som allerede er. Jeg skal ikke finde mig selv. Jeg er ikke allerede på en bestemt måde, som ikke kan laves om, og som jeg ”bare” skal ”opdage”.

Jeg skal skabe mig selv.

Nogle egenskaber er vi selvfølgelig født med, og når arven er sat, har miljøet en stor indflydelse på, hvilke værdier, normer, styrker og svagheder, som bliver dyrket og hvilke, som bliver glemt. Men her som voksen, er jeg selv med til at sætte scenen. Det er ikke nogen nem opgave. Faktisk ville det være meget nemmere, hvis jeg bare lænede mig tilbage og sagde, at sådan her er jeg, og det er godt nok. Det er det selvfølgelig også, hvis man er det sted i livet, hvor man gerne vil være. Men for mig, som er så fuld af angst, i så store dele af mit liv, er det bare ikke godt nok til mig. Jeg vil ikke læne mig tilbage i hjørnet af sofaen og kaste håndklædet i ringen. Jeg vil skabe mig selv, og arbejde på at blive det menneske, som jeg har lyst til at være. Jeg nægter kun at være fanget i mit eget fængsel af angst. Det er op ad bakke og nogle gange et skridt, og andre gange flere tilbage. Men så længe at jeg vil ligge kræfter og energi heri, så kan jeg være med til at skabe mig selv, og finde frem til det menneske, som jeg gerne vil være. Så kan jeg få lov til, at gøre de ting i livet, som jeg har lyst til, som giver mening for mig, og som gør mig glad. Alt sammen uden min angst hammre afsted i min krop, og uden at mine tanker fortæller mig, at jeg ikke er god nok, at jeg burde at gøre verden en tjeneste og gemme mig væk.

Jeg må holde fast i troen og håbet om, at jeg også kan noget, og at jeg godt må være til. At jeg også fortjener at være glad, og at det menneske, som jeg er, og gerne vil være, er god nok og også har en plads i verden.

Det er benhårdt arbejde, men jeg kan være skaberen i mit liv, af mit liv. I am creating myself. Vi har kun et liv. Jeg har tænkt mig at få det bedste ud af det og leve det, som jeg synes rigtigt, mens jeg skaber plads og rum til det menneske, som jeg gerne vil være.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.