Hvad er succes?

Vi lever i en verden, hvor vi ustandselig måler os med hinanden. Vi er altid på farten. Ord som karrierer, effektivisering og selvrealisering flyver rundt om ørene på os, og ord som tid og ro er noget vi drømmer om. I en sådan verden, hvad er succes? Er det en succes, når jeg har det rigtige job, det rigtige hus, den rigtige bil, kan lave flotte fondant kager og gennemføre en ironman? Nej. Det  svaret er meget mere simpelt.

Det er en succes, når det er en sejer for mig. Jeg bager måske ikke lige så gode og flotte fødselsdags kager, som Mathildes mor fra klassen, jeg har ikke så smat en jobbeskrivelse, som hende jeg så i fjernsynet den anden aften i Aftenshowet, og jeg kan slet ikke løbe 42 km på fire timer ligesom Olivers far. Men er det ikke også lige meget? Jeg kan jo umulig være alle de ting og gøre alle de ting på en gang, og hvis jeg prøver, er jeg næsten helt sikker på at fejle. Hvis nu jeg vælger ikke at bruge min energi på at prøve at følge med andre, og være som jeg tror, at alle andre synes, at jeg skal være. Så er der plads, rum og tid til, at jeg kan være den bedste variation af mig selv, og gøre de ting, som jeg har lyst til. Og det er en succes!

I lørdags løb jeg min første halvmaraton. Hvis nogle havde spurgt mig for bare 1/2 år siden, om jeg kunne finde på at løbe så langt, ville jeg have grinet. For det havde jeg virkelig aldrig forestillet mig, at jeg hverken kunne eller ville få lyst til. Men det fik jeg. Ikke fordi, at jeg ville prøve at gå i andres fodspor eller leve op til noget, men bare fordi at jeg fik lyst. Jeg var bestemt ikke den hurtigste, og da heller ikke i nærheden af en af de flotte pladser på skamlen, men jeg opfyldte mine egne mål for løbet. Jeg har aldrig gjort det før. Jeg besluttede mig for, at det ville jeg, og så trænede jeg, trodsede usikkerheden og nervøsiteten, og så gjorde jeg det! Det var for mig en kæmpe succes. Jeg satte mig et mål, som JEG havde lyst til, og som gav mening for MIG, og så gennemførte jeg det. Det kan ingen tage fra mig. Det er en succes, og den er min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.